17.4.15

Dia del Llibre 2015: celebrem-ho amb poesies, cançons, refranys, auques, llibres infantils sobre la lectura, el llibres i sant Jordi, activitats poètiques, il·lustracions / Día del Libro 2015: poesia


Estem preparant ja el Dia del Llibre 2015 i des d'aquest raconet de poesia hem pensat en aprofitar les TIC per a difondre el nombrós contingut que hi ha dins del propi blog per a guadir de la poesia al voltant de temes com la lectura, els llibres i sant Jordi, propis de la gran festa que s'apropa.

Hem creat un mur digital (utilitzant Padlet, una eina que aprofitem per a recomanar-vos, doncs crea murs digitals als que podem ficar tot tipus de contingut, propi o en la web, substituïnt a Glogster, que ara és de pagament. Permet, a més, fer murs col·laboratius, penjar-ho a les xarxes socials, imprimir-ho, enviar-ho per correu electrònic, ens genera el seu propi QR... està genial. Sols teniu que incriure-vos, gratuïtament) que és pot ser útil, doncs conté molts recursos poètic, agrupats, per a gaudir d'una data tan assenyalada com és el Dia del Llibre i la Festa de Sant Jordi.


Trobem en aquest mur digital i poètic, Poesia, llibres i sant Jordi:

-Poemes sobre el llibre
-Poemes sobre sant Jordi
-Poemes de la rosa en Sant Jordi
-Poemes de sant Jordi, el drac i la princesa (en Slideshare)
-Auques sobre el Llibre i de sant Jordi
-Cançons infantil sobre sant Jordi
-Refranys i dites populars sobre els llibres
-Rap de la Lectura
-Rodolins sobre el llibre (activitat poètica)
-Reescrivint poèticament la llegenda de sant Jordi (activitat poètica)
-Llibres infantils sobre sant Jordi, el drac i la princesa (bibliografia LIJ en Pinterest)
-Llibres infantils sobre els llibres i la lectura (bibliografia LIJ en Pinterest)
-Poemes sobre la primavera
-Il·lustracions sobre el llibre, la lectura i els lectors (originals imatges en LecturImatges)
-Il·lustracions de sant Jordi, el drac i la princesa (originals imatges en Pinzellades al Món)

Ací baix teniu el mur -però també podeu accedir punxant a l'enllaç de dalt-. Per a veure el contingut de cada un dels blocs tan sols cal que punxeu sobre ell i s'obri, molt senzill i accessible.

Ens agrada aprofitar les TIC per aquests tipus de treball, mesclant xarxes socials i diferents llocs d'internet, difonent la poesia pel ciberespai per a que aplegue a molta gent.



2 comentaris:

Unknown ha dit...

Muy interesante. Gracias por darme a conocer esta herramienta. Yo también estoy pensando en este día tan bonito y hacer algo al respecto. ¡¡Gracias!!

Teresa ha dit...

Una idea magnífica, Bona diada!