5.4.09

El libro de los hechizos, de Cecilia Pisos



Ja que hui estem màgiques, tot parlant d'encanteris i fórmules mágiques, us volem recomanar el llibre de Cecilia Pisos, El libro de los hechizos, editat per Anaya Infantil y Juvenil. Un poemari amb 50 poemes que són cinquanta receptes màgiques.

L'autora ens proposa, amb bon humor, una manera de conjurar el món. El llibre està dividit en tres parts diferenciades per la seua temàtica. En la primera part "Hechizos extraordinarios" juguem amb els personatges del contes clàssics i els elements vinculats a la magia i la natura. En la segona part "Hechizos cotidianos" la màgia gira al nostra voltant, en el nostre món quotidià. I en la última part "Otra clase de hechizos" tracta de temes més abstractes i secrets.



En les últimes pàgines del llibre s'invita als lectors a escriure els seus propis encanteris. Escriure poesia com una proposta lúdica, com un joc màgic que fa possible tots els mons.

Abre brazos como alas,
respira profundo,
hondo,
siente el olor de la brisa
y ya eres viento tú solo.

Musicalitat, bon ritme, llenguatge senzill i comunicatiu. Un bon llibre per a gaudir d'una màgica lectura. Les fantàstiques il·lustracions de Noemí Villamuza arrodoneixen el poemari.




El llibre s'acompanya de la biografia de les autores dels poemes i de les il·lustracions, junt a una proposta d'activitats.