21.2.17

Poesia a domicili: un rapsoda ens truca a la porta



Gràcies al El Ibérico ens hem assabentat d'una notícia poètica que ens encanta i volem compartir amb vosaltres: Els versos com a eina i els carrers de Regne Unit com a escenari.

La rutina de Rowan McCabe s'allunya totalment de qualsevol convencionalisme sobre el ritme diari de la nostra estressada societat. Els carrers de Newcastle-upon-Tyne acullen habitualment els seus passos i les seves trucades als timbres dels veïns. Carregat amb un cartell en el pot llegir-se "Poems 4 O" aquest jove escriu versos a mida, poemes personalitzats, per a tot aquell que vulgui submergir-se en les profunditats dels seus propis pensaments, sentiments i inquietuds. Records de la primera cita, la fidelitat del teu gos, tragèdies inesborrables, l'abraçada d'un amic... Pors, alegries, virtuts, defectes, records i memòries personals, d'un mateix i per un mateix.

Així llisca les seves rimes McCabe sobre el paper quan algú li obre la porta i s'atreveix a prestar-li el més important que guardem dins del nostre cap i del nostre cor. Si el destinatari no és a casa, McCabe agafa el seu bolígraf de nou i escriu un delicat: "Sorry, I've missed you", en una nota que es cola per l'escletxa de la porta per tornar més tard a intentar-ho de nou.


Ha arribat a emocionar a centenars de persones a Newcastle i ha demostrat la seva vàlua davant del paper al festival de Glastonbury i el Royal Albert Hall. Va ser el guanyador del Great Northern Slam el 2015 i el seu treball ha aparegut en mitjans com la BBC Ràdio. El primer poeta del món anomenat "door-to-door poet" ja té la ment posada en la carretera per recórrer totes les ciutats del Regne Unit i visitar a totes les persones del país, planeja convertir els seus poemes en un gran espectacle.