11.1.16

'Elegía a Germán, el Tiñoso', de la jove poeta Amanda San Román guardonat amb el Premio de Poesía Gil de Biedma



Sembla que les llavors de la poesia entre els xiquets i joves van sorgint i madurant. S'acabem d'assabentar que Amanda San Román Sastre, una adolescent de 15 anys de de Navas del Rey, Madrid, ha estat la guanyadora del XII Premio de Poesía Gil de Biedma. 

El jurat format per Francisco Ruiz de Pablos, Fernando Romera Galán i David Ferrer García es varen quedar bocabadats a l'obrir la plica del poemari guanyador, Elegía a Germán, el Tiñoso, per una “fresca aproximación poética en torno a figuras del universo literario de Miguel Delibes”.

El premi és de 2.000 euros i està instituït per l'Ajuntament de Nava de la Asunción per a recordar a un dels seus més prestigiosos fills, el poeta Jaime Gil de Biedma. La guardonada ha pugnat entre 283 poemaris que s'han presentat de quasi tots els països de parla hispana. Aquest premi sorgeix com una alternativa al Premio Gil de Biedma de Poesía, de la Diputación de Segovia.

Li donem públicament l'enhorabona a Amanda San Román Sastre i l'animem que continue pels camins de la poesia. Segur que sense pretendre-ho serveix de model a més d'un jove. Desitgem poder llegir-ho aviat.

La il·lustració és d'Alexander Wells.