4.7.13

Vicent Andrés Estellés, llibres-disc: Recitant, musicant i cantant a Vicent Andrés Estellés:


 Són moltes les publicacions i activitats que estan realitzant-se en aquest any de Vicent Andrés Estellés. Hui us recomanem uns  llibres-disc, tot recitant, cantant i musicant a Estellés.

  • Un d'ells és Estellés en Solfa, de Factory Music, gràcies al treball de Salvador Bolufer i la solfa d'Enric Murillo amb la col·laboració de Paco Muñoz, Tomàs Llopis i Maria Josep Escrivà.

De vegades la poesia i la música són difícils d'armonitzar, però ens diu Paco Muñoz, en la introducció,que en el cas de Vicent Andrés Estellés hi ha moltes, moltíssimes poesies que es poden cantar perquè porten dins la musicalitat necessària i la claredat i senzillesa d'una cançó.

Us recomanem llegir l'entrevista als autors del disc al blog Calcetins desparellats -molt interessant-.

  •  Un altre és el llibre-disc de Pau Alabajos, basat en Mural del País Valencià, que Vicent Andrés Estellés va escriure en els darrers anys de la seua vida. Ara Pau Alabajos, acompanyat al piano per Stefanos Spanopoulos, han gravat aquesta obra, en la que recita 15 poemes d'aquest llibre - entre ells Declaració de principis, Sonata d’Isabel i Valencians que han traït el nostre poble-: Pau Alabajos diu Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés, editat per Metrònom Bureo.

Sonata d'Isabel és un tastet del seu espectacle i del que trobem al llibre -disc.


  • La tercera proposta que us fem per a escoltar la poesia d'Estellés és el llibre-disc de Pau Miquel Soler -que segurament coneixereu per ser el cantant d'Arthur Caravan-. L'amor o la guerra, és un disc personal que conté 12 poemes de Vicent Andrés Estellés del seu Mural del País Valencià musicats.



El disc ha estat gravat als estudis 14 de Muro d’Alcoi per Rafael “Cato” Gisbert. I el disseny i presentació han estat a càrrec d'Angela Tarrazó i Jordi Albinyana. 
  • Finalment -no per això menys important- està Demà serà una cançó. Antologia de poemes musicats de Vicent Andrés Estellés, editat per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Un grup de músics valencians li rendeixen un homenatge a Vicent Andrés Estellés musicant i versionant alguns dels seus poemes. L'edició ha estat coordinada per Josep Vicent Frechina i consta de 20 cançons de reconeguts cantants i grups -Ovidi Montllor, Araceli Banyuls, Carles Barranco, Remigi Palmero, Al Tall, Maria del Mar Bonet, Paco Muñoz, Celdoni Fonoll, Carraixet o Mirna, entre altres-.
Ens diu Frechina, la presente antología recoge una buena muestra de poemas musicados realizados sobre géneros populares. El CD es una colección de canciones que recorre los últimos 40 años de nuestra historia cultural y que evidencia su enorme incidencia.