14.3.13

Gloria Fuertes: dos llibres de poesia infantil sobre Gloria Fuertes i la seua poesia

  
L'editorial Anaya Infantil y Juvenil acaba d'editar dos llibres sobre Gloria Fuertes, ambdós d'Antonio A. Gómez Yebra, il·lustrats per Esther Gómez Madrid. El primer, Mi primer libro sobre Gloria Fuertes, està adreçat a uns lectors molt menudets, com una introducció a la seua vida i obra. Ara fa ja 15 anys de la seua mort i aquests llibres són un xicotet homenatge a una gran poetessa.




Per a lectors més fadrins ha editat Gloria Fuertes, poeta para todos. Ambdós llibres inclouen un CD amb poemes recitats per la pròpia poeta.


El llibre fa un recorregut per la vida de Gloria Fuerte passejant per entre els seus poemes, alguns molt coneguts pels xiquets -!Qué llueva! o Cu-cú, cantaba la rana- que són adaptacions de cançonetes infantils. Alguns dels poemes estan plens d'imaginació i creen una gran empatia amb l'imaginari infantil -Cerdito, mosquito, chivito o Cómo se dibuja un paisaje-. També trobem poemes autobiogràfics, com A los pies de la catedral de Burgos o A los tres años ya sabia leer. Y per finalitzar els seus poemes antibel·licistes: Desde que nací en los diarios siempre viene un parte de guerra o No sé por qué recuerdo..., Limpiabotas, Contra la atómica, Para preguntar. Tal vegada aquests últims són els més interessants i els més desconeguts.

 Dos llibres fonamentals per a conèixer a Gloria Fuertes i assaborir els seus versos, des de ben menudets. Dos llibres que cal que estiguen en totes les biblioteques, públiques o escolars.