18.9.11

Pets poètic: activitat poètica i humorística / Pedos poéticos: actividad poética y humorística


Com sonaran els pets d'aquest gegant? -il·lustracions d'Arthur Rackham-
Hi ha temes que, per la seua escatologia, sempre fan riure als xiquets i joves. Si parlem contínuament al blog de que la poesia és un joc del que hem de gaudir, perquè no aprofitar aquesta temàtica per crear nous poemes i, a la vegada, riure's tots un poc.

Carmen Gil té un poemeta molt graciós, Los pedos del gigante, i us proposem jugar amb ell, amb el seu començament. Diu així:

Los pedos del gigante
(Carmen Gil)

Suena el pedo de un gigante
como el de siete elefantes
y se oye más que un trombón
en toda la población
....

Doncs ara passem a imaginar-se com sonen els pets de diferents personatges de contes: els porquets, Blancaneus, el llop, la Caputxeta Roja, la bruixa, Peter Pan, un pirata, una fada, un ogre, un nanet, la Ventafocs, Rinxols d'Or, etc. (ens serveis, a més, per fer una repassada pels personatges dels contes clàssics) passem a crear un nou poema, amb un nou personatge, partint de l'esquema de la poesia anterior. Podem crear al principi uns poemes entre tots i després passar a fer-ho per parelles o individualment. Per exemple:


Los pedos de una hada

Suena el pedo de una hada
como tocara en una cacerolada
y se oye por la noche
como si pasaran mil coches

Podem jugar també en altres llengües:


Els pets de la bruixa

Sonen els pets de la bruixa
com si de la panxa anàs fluixa
i s'elcolten per tot el bosc
des de l'alba fins que es fa fosc  



Com sonaran els pets d'aquets nanet? I el del xiquet? Ara us toca a vosaltres! Pets, petets, petots,... però poètic. Ens encantaria que ens enviareu els vostres poemes i compartir-los amb els lectors del blog. S'animeu!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A Laia,Àlex i Marta ens ha agradat llegir els poemes dels pets i ens ha fet molta gràcia. I et dediquem aquest que ens ha eixit als tres:

El pet d'un dragó
sona com un tro
per tot el món.

Una abraçada

Anònim ha dit...

Bon dia som la classe dels mandales de l'escola Pare Pere de Jesús Pobre. Ens ha agradat molt la teua idea i hem creat aquest poema.

Suena el pedo de un enano
como el de una soprano
y se oye una trompeta
¡ eh,tu ! no seas cagueta

Un beset i un petet