7.11.10

Trencaclosques poètic de Miguel Hernández / Puzzle poético de Miguel Hernández


Hui, diumenge, un dia que tenim més temps per a descansar i gaudir de la poesia, us proposem que resolgueu aquest trencaclosques poètic. Havíem ficat un trencaclosques fet en flash, però hem canviat per un altre fet amb Jigsaw, més fàcil de realitzar. Si punxeu damunt de la imatge us portarà al trencaclosques. Podem tonar a fer-ho tantes vegades com vullguem, donant-li al botó de l'esquerra, "scatter". Per als més menudets, si es perden fent-lo, poden punxar el botó de "ghost" i ens surt el trencaclosques, ja muntat, com a imatge de fons. Per als majors, si el fem amb moltes peces i també es perden, podem punxar en "image" i ens surt el trencaclosques fet. És fàcil!

Aquesta activitat la podeu portar fàcilment a classe triant la vostra imatge i el vostre poema. Una vegada ho tenim ja fet tan sols cal pujar-ho a Jigsaw Planet (no cal enregistrar-se) i triar quantes peces volem fer i quina forma volem. En funció de l'edat a la que va adreçat el trencaclosques pujarà el seu nivell de dificultat. Es genera un "embed" que ens serveix per a copiar i pegar al nostre blog o web. Passeu-ho bé i sigueu ràpids resolent-ho! Quan ja hem resolt el trencaclosques, surt la imatge ben muntada i ens diu el temps que hem tardat en resoldre-ho, així que sobre un mateix trencaclosques podeu fer competència, a veure qui el resol més prompte. Ja ens conteu com us ha anat.

El poema és de Miguel Hernández, muntat sobre una imatge de Tran Nguyen. A l'altre blog que editem, Pinzellades al Món, trobareu un grapat de il·lustracions poètiques que ben bé ens serviran per a realitzar aquesta activitat.

5 comentaris:

Jesús Ge ha dit...

Sàlvia, no sale nada en la imagen. Solo manchas de color desordenadas y las letras unas encima de otras.
Quizá la imagen que usaste era demasiado grande?

Sàlvia ha dit...

No Jesús, a mi me sale. Está todo revuelto porque és un puzzle. Tienes que coger las piezas con el ratón, desplazarlas e ir juntándolas. Conforme se juntan correctamente se van ensamblando, hasta que aparece la imagen con el poema. Prueba y ya me dices. Vale?

Buenos dias y besadetes.

Sàlvia ha dit...

Jesúa, com que tenia també l'altre trencaclosques fet, l'he canviat, perquè aquest, al no portar flash, és més fàcil.

Prova-ho ara, perfa.

M. Roser ha dit...

Mira que a mi em costen els "puzles", però aquest m'ha sortit rapidament. Potser el poeta m'ha donat les gràcies pels vídeos que he fet d'alguns dels seus poemes amb molta il·lusió...
Besadetes,
M. Roser

Sàlvia ha dit...

Segur que és el poema el que t'ha portat al camí de resolució del trencaclosques (je, je, je). M'has de contar com fas aquests vídeos tan bonics, perfa.

Besadetes