27.4.10

Moda i poesia en una exposició a l'Intituto Cervantes de Madrid



... brodant paraules a la tela dels versos -il.Masha Kurbatova-


De vegades dos mons que semblen llunyans, quasi oposats, s'uneixen. Ens sorprèn alegrement la notícia de l'exposició que està portant-se endavant 20 trajes para Europa. Diseñadores dialogan con la literatura. Sembla com si el famós glamour i moltes vegades insubstancial món de la moda i l'intimista vida de la poesia estigueren separades, però és una realitat que s'han unit i ho podem comprovar visitant l'exposició.

L'exposició s'ha organitzat dins del marc de les diferents activitats culturals organitzades al voltant de la Presidència Espanyola de la Unió Europea i mostra 20 dissenys inspirats en textos d'escriptors español, hispanoamericans, belgues i hongaresos.

María Zambrano, Miguel Delibes, Rosa Chacel o Antonio Muñoz Molina són alguns dels referents espanyols inclosos en l'exposició. De dissenyadors de moda també hi ha de tota mena: Agatha Ruiz de la Prada, Victorio & Lucchino, Amaya Arzuaga, Hannibal Laguna, Roberto Torretta, Lydia Delgado, etc.

El gran poeta Juan Gelman ha tingut el plaer de poder visitar el disseny del vestir realitzat a partir del seu poema Soles , dedicat a la seua dona Mara, que els ha correspost a Victorio & Lucchino.

Soles
(Juan Gelman)

Bajo el sol doble de de la furia y la pena, la vida sigue
La vida sigue bajo el sol doble de la furia y la pena
Sigue la vida y gira el sol doble de la furia y la pena
Es un recurso amar a un árbol y otras humillaciones del paisaje
El esplendor del tiempo respira en el hombro de una mujer
Se alejan pensamientos que no quieren ser vistos
El sueño cierra la puerta para que empiece otro...

Podem visitar l'exposició en la seu de l'Instituto Cervantes de Madrid fins el poper 23 de maig.