31.3.10

Endret: geografia literària dels països catalans, un recurs pedagògic-literari




La xarxa va creixent i cada vegada trobem projectes digitals més interessants. Fa poc, i a través de l'amic Josep Turiel, es varem assabentar d'un projecte literari que alguns de vosaltres ja coneixereu: Endrets: Geografia literària del països catalans.

Un projecte que pretén donar a conèixer-la mitjançant la recuperació i fixació de la memòria d’indrets relacionats amb els nostres escriptors. La paraula, feta art, i el paisatge es juxtaposen en una simbiosi que aixeca acta notarial d’una llengua i un país mil·lenaris; fa prendre consciència d’allò que tenim i permet valorar-ho en la justa mesura; i ens encoratja a encarar el futur per mantenir-hi una posició preeminent al costat de les altres llengües i cultures. Us convidem a capbussar-vos en el magma riquíssim de la nostra literatura.

Podem fer una recerca per textos -de diferents gèneres literaris-, autors, indrets i rutes. El paisatge literari pren presència física i real a la nostra cartografia. Ara per ara la majoria de textos i lloc fan referència a Catalunya, però poc a poc anirà ampliant-se i augmentat el número de textos i llocs. En sembla un recurs molt pedagògic, a més d'informatiu, i que dona cohesió a un grapat de textos. Felicitem als organitzadors del projecte i als seus participants. Al seu darrere està, principalment, la Universitat de Vic i la Fundació Banc Sabadell, Enciclopèdia Catalana i Grup 62.

2 comentaris:

Imagina... ha dit...

Un projecte molt ambiciós lligat als diferents volums publicats per l'editorial Pòrtic. Cal felicitar el professor Llorenç Soldevila per aquesta gran obra que ens permet perdre'ns en paisatges i mots.

Sàlvia ha dit...

Un projecte ambióc i molt interessant. M'uneix a les teues felicitacions. Feina ben feta que a més es comparteix: genial!

Besadetes