12.3.09

De la luna libros, editorial extremenya amb llibres de poesia

Moltes vegades ens passen desapercebuts el llibres de poesia perquè s'editen en xicotes editorial, o editorials que tenen un àmbit geogràfic determinat. És una llàstima! Sempre parlem que la bona poesia no té fronteres, però es que de vegades no aplega als lectors.

Així, acaben de descobrir una nova editorial (nova per a nosaltres) que des de Mèrida va publicant una col·lecció de llibres de poesia molt interessants: De la luna libros. L'editorial es funda en 1994, després d'aparèixer la revista de creació literària La Luna de Mérida. A més de l'edició de llibres, editen una revista i realitzen activitats de foment lector.

Tenen una col·lecció dedicada per complet a la poesia, a més d'altres llibres de poesia fora d'aquesta sèrie. Destaquem d'entre els llibres que han editat, 7 Poetas, 7 Poemas y una canción, un dialeg poètic entre poetes diferents. Hi participen al llibre: Irene Sánchez Carrón, Francisco Carpa Salvador, Luis Felipe Comendador, Sandra Zamora, Carmen Rejas, Juan Luis López Espada i Juan Carlos Reche.

El escondite
(Irene Sánchez Carrón)
Tengo miedo.
Jugábamos al escondite.

Yo me ocultaba
y tú me perseguías.
Pasaron largas horas
y tú no me encontrabas.
Pasó la primavera,
se esfumaron los largos días de verano
y vino el otoño con su crujir de madera seca
y vino el invierno con su dolor de corazón sepultado en la nieve.
Te espero en mi rincón
y tengo miedo.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bonica.

Eneida

Sàlvia ha dit...

A mi també m'agrada.

Superbesadetes, madrilenya.