19.7.08

Poesia popular infantil y creatividad

Ara que estem a l'estiu i els xiquets surten més a jugar pels carrers, pel camp, per la serra... és un bon moment per aprofitar i recuperar jocs tradicionals. Al llibre de Rosa Huertas Gómez, Poesia popular infantil y creatividad (editat per CCS) podem trobar un grapat de jocs tradicionals infantils que s'acompanyen de poesia: cançons de rotgle, de saltar a la corda, de picar mans, ...

Tot un extens repertori que forma part del nostre folklore i que no podem deixar caure en l'oblit. A més a més, a partir d'aquests composicions poètiques podem fomentar la creativitat i el sentit lúdic de la literatura.
La majoria d'activitats estan pensades per aplicar-se en xiquets d'Educació Primària, però podem fer-les extensives per sota i per damunt d'aquestes edats.

Un llibre adreçat als adults per a que aquests difonguen els nostre folklore als xiquets. Aprofitem per a recaptar de la nostra memòria altres jocs i cançons populars, del nostre lloc, que tal vegada no surten al llibre, però que enriquirà encara més el seu contingut.