11.7.08

Frigopoesia: crear poemes en la porta del frigorífic

Quantes vegades ens ha passat el tindre que fer un regal original i no trobar-ne cap? Escorcollant per internet hem trobat aquesta proposta simpàtica, original i poètica, ideal per a grans i menuts: Frigopoesía. Són paraules imantades (510 paraules en un sobre) per a col·locar al frigorífic i crear els nostres poemes.
Paraules magnètiques per anar enganxant a la porta de la nevera. Molt original! Podem convertir la frigopoesia en tota una activitat i joc poètic. Per exemple, cada dia de la setmana enganxem una paraula i el diumenge, amb totes les paraules enganxades podem realitzar un poema, amb rima o sense rima. També ho podem fer cada dia.
Més maneres de jugar amb la frigopoesia aquest estiu: enganxar una paraula i buscar als nostres llibres de poesia algun poema que continga la paraula ficada; enganxar dues paraules i buscar altres paraules que hi rimen amb ella i anar creant rodolins; enganxar tres paraules i amb els seus antònims crear un poema...
Us proposem crear la vostra pròpia frigopoesia, en qualsevol llengua: una capseta (folrada de forma atractiva i cridanera) i dins, amb cartolines menudes, ficar paraules sobre un tema o temes -l'estiu, el mar, la nit, el bosc, els animals, els sentiments, etc.- Podem realitzar les mateixes activitats i en lloc d'enganxar les paraules imantades les podem ficar amb un iman o cel·lo. El més important és ser creatius, lúdics i passar-ho bé amb la poesia. Deixeu la imaginació que vole i... la resta és fàcil.

8 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Déu n'hi do! Realment, si volem fer poesia a l'estiu, la nevera és el millor lloc: ens hi acostem sovint per refrescar-nos!

Ja hi pensaré amb la teva proposta de crear frigorefranys... Em col·lapseu amb tantes idees i al final no donaré l'abast. Ja ho veig!

Tenia unes lletres d'scrabble magnètiques (gentil·lesa del Servei de Política Lingüística del Govern d'Andorra) que m'ajudaran a imaginar-me el fet...

Annabel ha dit...

És genial! No sé si podré resistir la tentació de comprar-ne! Amb raó et tinc enllaçada en la llista de blogs sorprenents! ;)

Isabel Barriel ha dit...

Oda al frigorífic


Cofre gelat de porta tancada
que no pares a l’estiu
i t’esquilma la quitxalla.


Cambra pels gelats,
fàbrica de frigories
tingues sempre energia.


T'enganxaré mots rimats,
t'enganxaré poesia,
imants de vida, d'alegria...


Isabel

Sàlvia ha dit...

Víctor, ja hem diràs com queda el frigorefranyer. Ben cert que està xulo! Jo que he estat fa poc a Andorra -impartint un curset de biblioteques-, si sé el del scrable els ho haguera demanat.

Les idees brollent sempre d'on menys t'ho esperes.

Sàlvia ha dit...

Annabel, eres fantàstica, doncs amb les teues paraules em pugues la moral. Treballar a la biblio, matí i vesprada, tot aquest mes i sola (les compis de vacances) no és molt plaenter.

Besadetes

Sàlvia ha dit...

Isabe, fico el poema en un post. Traus punta poètica a tot... eres increïble! M'encantes.

Besadetes des de la Mariola (sense mar)

Anònim ha dit...

Quines idees més genials per a difondre la poesia fiques al blog. Un saludet mariner des de Denia.

Kiko Ivorra

Unknown ha dit...

M agradaria saber si està en català