14.6.08

Postals poètiques infantils i juvenils / Postales poéticas infantiles y juveniles: activitat poètica per acomidar-se de l'aula


Read this document on Scribd: postals poètiques



Us proposem realitzar una activitat ben senzilla per acomidar-se del curs escolar. Es tracta de realitzar Postals Poètiques. Com? Dalt podeu veure un exemple. Es tracta d'agafar un cartolina i retallar-la a tamany d'una postal. Per una part podem realitzar una il·lustració que ens agrade sobre l'estiu, les vacances, l'aula, etc. (també podem retallar-la d'una revista o descarregar-se-la d'internet) i per l'altra part copiar un poema del que hem llegit al llarg del curs i en ha agradat (aquesta vegada l'objectiu no és que els alumnes creen els seus propis poemes, sinò que recuperem poemes llegits). Serveixen també poemes que hagin llegit a casa. Ficarem de quí és el poema i de quin llibre l'hem extret. A sota escriurem un bon desig per a les vacances.

A la part de la dreta de la postal escriurem l'adreça a qui l'adreçem (algún company de classe, d'altra classe, al mestre/a, al director, als pares de l'AMPA, etc.). Podem fer més d'una postal i regalar-la. També podem aprofitar per a penjar-les a la web o blog del col·le o de la classe i compartir-la amb tots nosaltres. En encantaria que ens en enviareu alguna.

Un bon record poètic per aquestes llargues vacances que ens servirà d'introducció per a realitzar altres jocs poètics a l'estiu.

Podeu veure un altre exemple d'aquests postals, adreçada a tots els mestres i professors que enlairen els versos amb il·lusió al llarg de les seues classes.



Read this document on Scribd: postals poètiques1

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Sempre tan imaginativa a l'hora de proposar activitats. Aquesta és molt xuli. Ara que els nens estan un poc desganats aquesta activitat l'aplicaré el dilluns. Ben cert que els agradarà.

Un petonet de Laura Valls, des de Barcelona.

Anònim ha dit...

Genial, una idea original para finalizar el curso. Saludos desde Madrid.

Ignacio Vallés Jaen

Anònim ha dit...

Unes postals molt originals y xules! Felicitats!

Eneida.

Anònim ha dit...

Eres superoriginal, Sàlvia. Una idea rodona per acomiadar-se dels companys i començar les vacances.

Pepe Julià (València)

Montse ha dit...

Gràcies, Sàlvia.
És una bona idea. Si acabem tot el que tenim per fer, potser intentarem fer-ho. A veure que passarà. Si no, guardaré la teva proposta per una altra bona ocasió.

Isabel Barriel ha dit...

Moltes gràcies, Sàlvia. Em guardo la postal!

Isabel

Anònim ha dit...

Gràcies per la postal. Sóc mestra i visito el bloc a sovint, així que em va il·lusió rebre aquesta postal. T'envio per correu postal les que estem fent a la classe de 1º de primària.
Serena Pomares

Sther ha dit...

Gràcies Sàlvia!
Molt original i creatiu.
Precisament tinc una postal (fitxa)i demà ens posem de cap. I de segell... aprofitarem les fotos carnet que ens han sobrat!

Besadetes ;)