16.6.08

Poemes infantils i activitats per acomiadar-se del curs i jugar a l'estiu

No podem acabar els curs sense poesia. Us recomanem que li doneu una bona ullada a aquesta presentació doncs trobareu uns fantàstics poemes d'Isabel Barriel per acomiadar-se del curs, amb unes magnífiques il·lustracions de Miguel Tanco. A més, m'he permés recomanar-vos una sèrie d'activitats poètiques per anar jugant tot l'estiu, pares i xiquets. Podem crear-ne moltes més a parir d'aquestes que us propose i... tot allò que la nostra imaginació cree.
Penso que tant als pares com als xiquets cal donar-los orientacions i pistes per tal que el missatge "Aquest estiu aprofiteu per a llegir" tinga connotacions més puntuals. Facilitar la comunicació entre la lectura i la familia un objectiu clau de la Biblioteca de Cocentaina i, com no, d'aquest blog.

Espero que us agrade i que us siga útil.

Com que la presentació en ppt. és més atractiva, però no deixa que els enllaços funcionen, us fique aquesta mateixa presentació en Scribd, que si permet siguen factibles els enllaços. Una presentació per a gaudir i l'altra per a treballar. Podeu descarregar-se la que més útil us siga:




Read this document on Scribd: Poemes i activitats per a l'estiu

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Penso com tu, Salvia. Cal donar orientacions als pares i nens. Mai els havia donat propostes concretes de poesia i ara aprofitaré per copiar el teu post i incloure'l en el butlleti per als pares.

Està genial la presentació.

Bona tarda poetica des de Lleida.
Lola

Anònim ha dit...

Poemas e ilustraciones excelentes. Las actividades complementan muy bien toda la presentación.
espero que a mis alumnos les sirva y hagan caso de tus recomendaciones. Se las voy a imprimir para que sirva de recordatorio a los padres. Un saludo y gracias por compartir tu trabajo con todos nosotros.

Pepe Ferrando (Valencia)

Anònim ha dit...

Estupenda presentació per animar a llegir poesia a l'estiu. A Isabel la conec pel blog, però a Miquel Tanco no el coneixia. Té unes il·lustracions molt originals.
Ulises Permanyer. Barna

Montse ha dit...

Felicitats per les propostes i per la delicada i bonica presentació. Un dia, no sé quin, faré una entrada amb la teva proposta poètica.
Gràcies.

admin ha dit...

T'invito a que donis un cop d'ull a aquesta web que acaba de sortir del forn: www.eroticaencatala.blogspot.com

Espero que t'agradi.
Salutacions!

Román Belmonte ha dit...

El poema vela es de María Cristina Ramos, una autora argentina de poesía infantil y literatura infantil que tiene unas poesías deliciosas... Te puedo recomendar algunas de sus obras editadas en España como son:
"La luna tiene un silencio" (Anaya)
"Papelitos" (Fondo de Cultura Económica)
Tiene otro en Fondo de Cultura, que me es imposible localizarlo, que lleva por título "Barcos en la lluvia"
Te doy la enhorabuena por tu labor, ¡es de lo mejorcito en poesía infantil que he visto! Gracias por tu comentario en "Donde viven los monstruos", un saludo y una recomendación: ponte al fresco que en Levante lo teneis crudo estos días... jejeje

Román Belmonte ha dit...

Se me olvidaba... Los libros que te he recomendado son de poesía... Mi favorito de ella es el siguiente:

Caramelo

Aquel papel que te di
envolvía un caramelo.
Ahora envuelve aire del cielo
con una paloma en vuelo
y el beso que no te di.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Bones propostes perquè els nens no es passin tot l'estiu gandulejant. Que tres mesis dnen per a moltes coses!