9.5.08

Poemes i vinyetes al metro de Barcelona

El proper Festival de Poesia en Barcelona, que es celebra des del dia 14 al 21 de maig s'enceta amb una iniciativa original, innovadora, plàsticament divertida i molt urbana: la poesia-còmic. Tires de vinyetes juguen visualment amb els poemes i van dipositant-se en les mirades de tots els usuaris del metro de Barcelona.

Els poemes-vinyeta -o poema-còmic- es podran llegir a les finestres del vagons de les línees de metro 2, 3, 4 i 5 de Barcelona. Hi ha tres poemes-vinyeta en català, dos en castellà i un en anglès. Les il·lustracions són de Juanjo Sáez i els poemes d'Anna Aguilar-Amat, Dionisio Cañas, Enric Casasses, José Corredor-Matheos, Manuel Forcano i Cristina Peri Rossi.
La idea d'unir rimes i vinyetes surt de Gabriel Planella, poeta i encarregat de fer la tria selectiva dels poemes, elegits entre més de 200 llibres de poesia. Debían ser breves para caber en una tira y tener un contenido suficientemente explícito para poder dibujarlo, explica Castillo -coordinador de la mostra-.
Ens sap greu no poder-ho veure directament, però ja ens suposem que als viatgers els encantarà la seua lectura. Però... podem veure totes les il·lustracion a internet en VilaWeb.
Felicitacions per aquesta idea.