12.5.08

Festivals de poesia en Granada i Barcelona


La primavera, la sang altera i també la poesia. Aquests mesos primaverals fa que l'aire s'ompliga de poesia (ho sento pels al·lergics, que també hi ha). Esta setmana s'enceten les activitats de dos grans festivals poètics:

- V Festival Internacional de Poesia, Ciudad de Granada, (FIP), del 9 al 17 de maig.

- Barcelona Poesia, amb el XXIV Festival Internacional de Poesia, del 14 al 21 de maig

Dos grans ciutats i dos epicentres poètics, en català i castella. Hi ha activitats per a totes les edats de les que podem gaudir al llarg de tots els dies: recitals, tallers de poesia, publicacions, poemes al metro i l'autobús, concursos de poesia, homenatges als grans poetes... Si punxeu als enllaços de dalt podreu assabentar-se de tot el que es fa.

Ja es varem fer ressó d'una activitat innovadora al metro de de Barcelona. També a Granada han enlairat els versos: més d'un millar de poemes doren alliberats el dissabte, 10 de maig, dins de les activitats poètiques de bookcrossing que van començar a la plaça del Carmen i en les que van participar el poetes Rafael Guillén i Angeles Mora.

Un autèntic plaer gaudir de la poesia d'aquesta manera lúdica, seriosa, interessant i ben organitzada, on les administracions públiques -cosa ben estranya- s'impliquen. Una llàstima no tindre vacances per poder-hi assistir!

La fotografía és de Pepe Marín.