8.5.08

Comptadors de síl·labes / Contadores de sílabas: eines per escriure poesia

Hem afegit, a la barra de la dreta d'aquest blog de poesia, un apartat nou que us volem comentar: Eines per escriure Poesia, on line. Es tracta de facilitar la creació poètica amb els recursos que directament tenim a internet. Podem trobar diccionaris de la llengua (català, galleg, basc, castellà), diccionaris de rimes, generadors de poemes i comptadors de síl·labes.

Dels comptadors de síl·labes encara no haviem xerrat. Són programes que podem trobar a internet i que ens faciliten la llavor de comptar les síl·labes. Es clar que són sobretot útils per als poetes més nóvels (xiquets i joves) a l'hora de comentar o crear un poema. Però també per als adults que , de vegades, ens fem un poc de "liamen" comptant correctament les síl·labes . Sols estan en castell, una llàstima que no hi hagen també en català.
- Contador de sílabas en poesía (Syllyo): la seua utilització és molt senzilla, doncs sols cal escriure la paraula, frase o poema (també podem copiar-la i pegar-la si ja la tenim escrita) i punxar en "separar sílabas". El resultat és immediat. Cal dir que hem d'escriure correctament el text, amb les tildes ben ficades.

- Silabeitor: funciona exactament igual que l'anterior, però sols podem ficar una paraula en lloc d'un text. Si necessitem separar diferents paraules d'un vers cal anar ficant-les una per una.

A més, els comtadors de sílabes són molt útils per a l'aprenentatge de la lectura, per als primers lectors; així que podem utilitzar-los a l'aula per a diferents exercicis en educació inicial i primària, a més de per a l'aprenentatge de la llengua (castellana, perque sols estan en castellà) als nouvinguts.
Unes eines senzilles, pràctiques i molt útils aprofitant les noves tecnologies.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com dius, quina llàstima que no hi haguen en català.
salutacions des de les illes
Paco Ixquert