26.4.08

Poesia clàssica: una passejada poètica fora de les aules

Ens alegra veure com la poesia, veritablement, s'enlaira entre la gent jove i fora de les aules. Un grup d'alumnes dels instituts Emérita Augusta i Santa Eulalia de Mérida (Badajoz) han realitzat un itinerari poètic ben peculiar, aprofitant aquest dies primaverals plens de flors i llibres.

El professor del I.E.S Emerita Augusta y organitzador de l'itinerari, Antonio Salguero, explicóa que se trata de un recorrido arqueológico, histórico y poético por nueve obras de arte “emblemáticas” de la capital de Extremadura, donde en cada uno de ellos se leerá un poema relacionado con el lugar. Así, se recorrerá por orden el Puente Romano, el río Guadiana, la Alcazaba, la Plaza de España, el Templo de Diana, el Arco de Trajano, el Acueducto de Los Milagros, el Hornito de Santa Eulalia y el Teatro Romano.

En cada monument es va llegir un poema en funció del lloc on s'aturaven: “Meditación ante el Puente Romano de Mérida” de Claudio Martínez, “Guadiana” de Jesús Delgado, “Rincón de Mérida” de Carlos Murciano, “Tendrá” de Rafael Rufino, “El Templo de Diana” de Antonio López, “Arco de Trajano” de Juan María Robles, “El Acueducto de los Milagros” de José Canal, “Olalla de Mérida” de Francisco Baviano y “Perenneidad” de Eugenio Frutos.

A més, manifesta Salguero, als alumnes els agrada participar en actividades diferentes, ya que se salgan de la rutina, ya que adquieren conocimientos históricos, arqueológicos y poéticos de una manera distinta y divertida a la vez.


Molt bona idea, digna de copiar. Per tots els nostres llocs i ciutats tenim grans poetes que podem aprofitar per sortir amb els alumnes fora de l'aula i que la poesia ens acompanye en la passetjada (una motxilla amb entrepans i poesia). Per què no? Un itinerari poètic tal vegada ens ajude a tots a interioritzar millor els seus versos, a comprendre el punt de vista del poeta, a... gaudir del nostre patrimoni natural, històric i poètic.

La fotografia és de Pere Soler.