27.12.07

I Concurs de Poesia Fundació Jesús Serra, un nou concurs per a joves poetes

Esta bé això de finalitzar l'any fomentant la poesia entre els menuts i joves. S'acaba de presentar a palafruguell el I Concurs de Poesia Fundació Jesús Serra, patrocinat per la Fundació Jesús Serra, que pertany al Grup Catalana Occident, i l’Ajuntament de Palafrugell.

El certamen literari està obert a qualsevol persona major de 10 anys, que escrigui en català o castellà, i té per objectiu fomentar la poesia, “una de les passions de Jesús Serra”, fundador del Grup Catalana Occident, segons ha comentat Federico Halpern, president de la Fundació.

Els interessats a participar-hi podran presentar a concurs com a màxim dos poemes originals i inèdits, amb una extensió d’un màxim de 60 versos. El termini d’admissió de les obres, obert amb la publicació avui de les bases del concurs, finalitzarà el 14 de març de 2008 a les 13 hores. Els participants poden lliurar els seus poemes per correu electrònic a l’adreça electrònica cultura@palafrugell.net , o per correu certificat o a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell.

El jurat del certamen premiarà el millor poema escrit en cada idioma i modalitat establerta. Es reconeixerà amb 3.000€ als dos guanyadors de la Categoria A (a partir de 18 anys), amb un ordinador portàtil els de la Categoria B (de 14 a 17 anys) i amb 600 € els de la Categoria C (de 10 a 13 anys).

En el cas que el jurat consideri que cap de les obres presentades no té la qualitat requerida, pot declarar desert el concurs o bé una de les seves categories. Els poemes premiats passaran a ser propietat de l’Ajuntament de Palafrugell i la Fundació Jesús Serra, que se’n reservaran el dret de publicació i d’utilització.

Animeu-se, doncs no hi ha molts premis de poesia d'aquest tipus.