5.6.07

Poetes infantils a l'escola

De la molta i bona feina de molts mestres sempre resten resultats interessants. El treball continu, l'esforç, la il·lusió, la implicació, la creativitat, la metodologia... tot un compendi que dona com a resultat alumnes creatius, inquiets, imaginatius, implicats en l'aprenentatge. Si açò ho traslladem al camp de la poesia es veu clarament i podem llegir els fruits compartis d'aquest esforç col·lectiu.

Un bon exemple ho podem veure al lloc web Elvira poètic. Un grup de mestres i alumnes comparteixen amb nosaltres la seua expriència i els seus poemes. Alumnes des d'Educació Infantil fins al tercer cicle de Primària del ceip Elvira Cuyàs -Montcada i Reixac, Barcelona-.

Hi podem trobar poemes infantils agrupats per edats i per temes. Una extraordinària selecció poètica per a menuts i joves. A més, els poemes s'acompanyen d'il·lustracions dels propis alumnes, alguns d'ells amb pictogrames.

Un projecte per a copiar i difondre. Enhorabona a tot l'equip implicat en la poesia i els felicitem pels resultat obtesos.
Us fiquem uns exemples:

Les flors del camí
(Guerau de Liost)

Les flors del camí
em fan cortesía,
el gall matiner,
em dóna bon dia.


El clavell
(Merce Romeva)

Clavellina ufana
de un tó verd grisós,
amorosa et vincles
pel pes de les flors.

Com roges ferides
obertes de poc,
amb el sol, esclaten
els clavells de foc.

Tota la barana
omples de claror;
cabellera estesa
a dalt del balcó.

Vent enjogassat
que la despentines,
restes perfumades
de les clavellines.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Llegint el bloc me n'adoni del molt i bó que està fent-se als col·legis sobre la difusió de la poesia. M'anima a introduïr-la a l'aula. Tinc alumnes d'ESO i el proper curs aprofitaré el recursos i enllaços que fiques per a compartir-los a l'aula.
La lectura d'aquest bloc produeix "l'efecte papallona".
PILAR BERROGAN -Girona-