6.6.07

Paco Ibáñez, animador a la lectura poètica


Aprofitem aquest espai per a felicitar al cantautor valencià Paco Ibánez per haver rebut un homenatge reconèixent la seua llavor de difusió poètica como “un auténtico animador a la lectura” que ha acercado la poesía a numerosos lectores en l'Encuentro d'Animadores a la Lectura que té lloc, com altres anys, a Arenas de San Pedro -Àvila-. Estem totalment d'acord amb l'homenatge, doncs molts joves han aplegat a la lectura poètica a través de la musicació i difusió que ha realitzat Paco Ibánez.

Al recital que va donar el cantautor va repasar la història de la poesía espanyola: des de l'Arcipreste de Hita, Quevedo i Góngora, Pablo Neruda, Miguel Hernández, Federico García Lorca i –entrealtres- Rafael Alberti, sense obllidar les seues versions de Georges Brassens i la seua música sobre els versos de José Agustín Goytisolo.

En aquesta trobada s'ha aprofitat per a donar per primera vegada el premi "Pep Sempere" a qui s'ha dintinguit en el foment de la lectura. Ha estat la revista càntabra Peonza la guardonada -moltes felicitacions-.