22.6.07

Els haikus del Botànic a València

Em sap greu no haver donat abans aquesta notícia, però encara estic a temps. Al Jardí Botànic de València es pot visitar una exposició d'Haikus, fins el dia 30 de juny. L'entrada és lliure i l'horari és de dimarts a diumenge de 10 a 21 hores.

Molt bona idea mesclar les passetjades per entre la famosa i refrescant botànica que té el Jardí amb la lectura d'haikus. La idea parteix de l’Associació Valenciana de Haiku creada l’any 2006, integrada per un grup de persones interessades pel món del Haiku, poesies originàries del Japó que contenen tres versos on predominen els substantius, no es necessari que hi haja rima, i es prescindeix dels signes de puntuació. Els poemes solen tractar la natura i tenen un marcat caràcter estacional.


Es tracta, com en el cas del Jardí Botànic, de que t’inspiren elements del paisatge com l’aigua, la vegetació o la llum, per després plasmar el sentiment a la poesia. El Jardí acull una exposició a l’exterior, distribuïda pels diferents racons del Botànic, amb pedres que contenen Haikus inspirats i creats per al Jardí Botànic.
Un membre de l’Associació dedicava el següent Haiku al Jardí Botànic:

Jardí Botànic
entorn universal
de primaveres