19.3.07

La palabra imaginada, exposició poètico-visual a Segòvia


Des d’ara fins al 17 del mes de juny podem gaudir d’una exposició poètica, única i original, a Segòvia. Sota el títol La palabra imaginada, al museu d’Art Contemporani Esteban Vicente de Segovia, es reuneixen mig centenar de peces firmades per Lorca, Alberti, Brossa, Fontcuberta, Tàpies, Madoz o Barceló, el millor de l’art textual.

En la segona meitat del segle XX proliferen els creadors que prenen la paraula com un element plàstic, convertint les seues obres en textos plàstics o poemes visuals.
Des d’Horaci amb “Ut pictura poesis” –Com la pintura, així la poesia- s’inaugura una relació entre expressió plàstica i literària.

L’exposició inclou escultures, fotografies, poemes visuals, instal·lacions i objectes en la seua relació amb el món textual. La mostra s’estructura en diferents seccions: “Antecedents”, “El text en la imatge”, “poesia visual” i “Artistes que escriuen”.

Podem aprofitar els dies festius que prompte hi tindrem per donar-se’n un tomb per Segòvia i, tot d’una, visitar l’exposició.