5.1.07

Reclamos de luz, projecte d’art i poesia a Cantàbria

La Direcció General de Joventut del Govern de Cantàbria acaba de presentar un projecte singular: Reclamos de luz. Aquest projecte reuneix a 8 joves poetes: Alberto Santamaría, Maribel Fernández Garrido, Vicente Gutiérrez, Guillermo López, Jesús Salceda, Paul Herrera, Marcos Díez i Noé Ortega Quijano, que recreen l’univers marí i la seua conexió amb la terra, de la que el far és un poderós símbol.
Huit poetes, com huit són els fars que existeixen a Cantàbria. Des de la mirada d’aquests joves escriptors surten uns cinquanta poemes, que junt a l’obra gràfica d’Eduardo Sanz, s’exposen, des del dijous dia 4 de gener, en la Sala Isla de Mouro del Centro de Arte Faro de Cabo Mayor.
A més a més, aquesta obra gràfica i poètica s’ha reunit en un llibre, amb una edició inicial de 500 exemplars. Últimament l’activitat poètica de Cantàbria és força fructífera, com es pot comprovar en diferents fòrums, debats, recitals, tallers, publicacions, convocatòries públiques, etc.
Ens alegrem d’aquesta iniciativa institucional –que prenguen bona nota altres institucions d’arreu el nostre país-. Qui sembra, recull.