29.12.06

Carlos Lapeña Morón guanya el IV Premi "Luna de aire"


S'acaba d'otorgar el IV Premi de Poesia Infantil "Luna de Aire", convocat per la Universitat de Castella-La Manxa, a través del CEPLI. El premi, que comporta una dotació de 1.500 euros, ha estat donat a Carlos Lapeña Morón per la seua obra Rima rimando. S'han presentat 68 llibres de poemes, dels que 9 han quedat finalistes. L'obra serà publicada, com altres anys, pel CEPLI.

Aquest és un dels pocs premis de poesia infantil que hi ha en Espanya, amb poca dotació econòmica, però que cada vegada va adquirint més importància dins de l'àmbit de la literatura infantil i, més encara, de la poesia infantil, sobretot per la gran qualitat de les obres premiades (sabem que per al proper any es dobla la quantitat que s'otorga).

De l'autor guardonat, Carlos Lapeña Morón, sabem que és conquense, nascut a l'any 1962. Estudia Filologia Hispànica i ara comparteix la seua tasca d'escriptor amb la de bibliotecari municipal a Parla i la de professor en un Taller d'Escriptura Creativa. Aquest no és el primer guardo que reb, doncs a 1998 va guanyar el premi Aladelta i recientement el 2n. premi al Concurs de Narrativa Infantil Vil·la d'Ibi, per l'obra Cuentos en familia.

Podem llegir alguns dels seus escrits al seu blog Ediciones Sompatas. Participa també escrivint al periòtic digital de Parla Noticiasdetuciudad, on podem assabentar-se d'alguns dels seus pensaments a l'entrevista que li fa el propi periòdic.

Ha publicat: Eugenio, el de la botella (1998), El maestro (2000), En la habitación, por la noche (2003), La tristeza de María (2004), Con cierto asombro (2004), Vida sompata (2004) i Cuentos en familia (2006).

Des d'ací li donem l'enhorabona i l'animem a continuar escrivint, per a menuts i adults. Esperem poder llegir prompte l'obra guardonada.
En la foto podem veure a Carlos Lapeña al seu lloc de treball a la biblioteca municipal "Gloria Fuertes" de Parla, copiada de l'entrevista que li fan en Noticiasdetuciudad.

2 comentaris:

Odal Orto ha dit...

Un saludo desde Parla, con toda "sompatía".

Sàlvia ha dit...

Otro saludo desde Cocentaina, un abrazo entre bibliotecarios y muchas felicidades por el premio, Carlos. Supongo que dara más ánimo para seguir escribiendo